Sunday, May 20, 2007

üsküdar musiki cemiyeti 90.yaşını kutlayacak

Biraz da müzik konuşalım... Bu yaz İstanbul'lu müzikseverler için çok özel bir yaz olacak gerçekten. Çeşitli festivallere gelen isimler bir biri ardına açıklandıkça, kalbimi güçlendirmek için neler yapmalıyım diye ciddi ciddi düşünmeye başladım. Geçtiğimiz hafta bir geceyi sevinçten neredeyse uykusuz geçirdim. Gelmesi kesinleşmiş insanların tam listesi http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=221790&tarih=20/05/2007 adresinde şimdilik. Blonde Redhead, Coco Rosie, Antony and the Jonhnsons, Beirut ve James, ne kadar sık seyretsek de Bryan Ferry benim favorilerim ama bir Plant ve bir Satriani'nin gelmesi de old school rock seven abla ve abiler için ne anlama geliyordur allah bilir. Heyecanla bekliyoruz.

Erkekler için iki kötü haberle satırlarımı noktalıyorum.
Domatesin prostata iyi gelmediği anlaşılmış. Erkenden önlem almak amacıyla bol bol domatesli pilav yiyenlere duyurulur. Yetmiyormuş gibi bundan 50 yıl öncesiyle kıyaslandığında DNA'daki Y kromozomunun yarı yarıya küçüldüğü ortaya çıkmış. Feminen taraflarıyla daha barışık, daha az homofobik bir erkek jenerasyonunun geldiğini umabilir miyiz acaba?

4 comments:

abinco said...

peki sence tc secimi ertelemek icin iraka girecek mi?

Kutad Gubilik said...

TC ırak'a kesin girecek ( an itibariyle orada değilse tabi) ama bence seçim ertelenmeyecek co kardeş. Şu an herkes farklı hesaplarla bir an önce seçime gitmek derdinde. Bu belirsizliği halk dahil kimsenin kaldıracak lüksü yok. Cümle kurma özürlü M.A.Birand bu günki haber bülteninde, parmağını sallayarak Barzani ayağını denk al, bugün TC'de patlayan bombalar yarın bi tarafına girebilir tadında bir tehditte bulundu. Bana çok güdülmüş bir tehdit gibi geldi açıkcası. Büyükanıt'da nitekim bir operasyonun zamanı geldi dedi dün. TC bu tür operasyonlarla geçmişte bir şey kazandı mı tam olarak emin olamıyorum nedense. Gittikçe büyüyen cari açığın, bir krize dönüşmesi için vesile olur gibi geliyor oraya akıtılacak olan kaynak ve para...Son dönemlerde Türkiye'nin başına örülmeye çalışan çorapların çözümü olarak da göremiyorum zira. Hele hele bir de artık arkalarına aleni bir ABD desteğini almış olan bir gruba yönelik operasyon ihtimali beni sadece umutsuzluğa sürüklüyor... :(

Unknown said...

biz mi müziği, müzik mi bizi...
sayın kutad yine çok güzel bir bloga çok isabetli bir şekilde değinmiş.
fekat şöyle bir durum yok mu değerli okurlar, şimdi istfest'e de ek olarak, rock and coke'du, radarlive'dı, massfestival'di, arada gelen bilumum başka gruplar ve düzenlenen etkinliklere katılırken ne olacak halimiz?
müzik alemine girdik tükendik. biz mi müziği seviyoruz müzik mi bizi anlamadık.
seçim ertelenmez iki seçim bir referandum olur 2007'de. kriz çıkarsa da gelecek sene grup mrup gelmez kenan dinler otururuz.

Anonymous said...

Kenan demişken, Hande Yener'in son albümü şaşırtıcı bir şekilde iyiymiş. Portecho ayarında diyolar. Yakında İsmail YK progressive rock albüm çıkarırsa şaşırmayalım.